2021-02-10 12:05Pressmeddelande

Smart lampa som tar död på bakterier

Med Lite Bulb Moments Germicidal UV-C lighting kommer nu den uppkopplade lampan som även fungerar som bakterie-, mögel och virus-reducerare till hemmen.

Genom den inbyggda rörelsesensorn stängs UV-lampan av när människor eller djur kommer in i rummet. Då fungerar den i stället som en vanlig LED-lampa.

UV-C-lampan är en del av en hel serie lampor från Lite Bulb Moments och alla är uppkopplade direkt via Wi-Fi. Ingen brygga behovs och de ansluter på 2,4 Ghz-nätverket. Även om nätverket är kombinerat 2,4 Ghz & 5 Ghz, som det så ofta är, har lampan inte några problem att hitta rätt frekvens.

 

Det går även att ansluta via Bluetooth. UV-C-delen på lampan kan ej tändas oavsiktigt via brytaren på väggen utan endast via appen. Med fördel via geofencing eller tidsrutiner.

Appen stödjer 12 olika språk inklusive svenska och det finns även stöd för Google Home och Amazon Alexa för röststyrning.

UV-C-rengöringen har testats av två av varandra oberoende institut. House Test och The Danish Technological Institute

Lite bulb moments - Germicidal UV-C lighting har ett rekommenderat frånpris på 999 kronor och passar i alla E27-socklar. Produkten består av två enheter, en socket som fungerar som vanlig LED-belysning samt själva UV-C-lampan som sätts i.

 Om Vendora Nordic AB

Vendora Nordic är den ledande och snabbt växande nordiska distributören av tekniktillbehör och smarta hemprodukter baserad i Lomma, Sverige. Med över 12 års erfarenhet i branschen och mer än 1,000 återförsäljare i Norden har vi etablerat oss i teknikvärlden som en distributör man kan lita på. Vi specialiserar oss på produkter av högsta kvalitet, produkter som både fungerar bra och ser bra ut, till alla användare. Vi söker kontinuerligt efter nya premium varumärken som kan tänka utanför boxen och skapa avancerade produkter. Produkter du kanske inte ens vet att du behöver förrän du ser dem!

KONTAKTPERSONER

Peter Esse
Press & PR
Peter Esse